Thursday, January 17, 2013

Maaf, jika terlambat. Sanah Helwah !

Bismillah 
In the name of Allah the most gracious the most merciful

Alhamdulillah

Assalamualaikum dan Salam Mahabbah. 

SANAH HELWAH !
SELAMAT HARI LAHIR !
HAPPY BIRTHDAY !

Buat sahabatku yang disayangi dan dicintai, Najibah Zahirah binti Jamaludin.
Semoga dengan peningkatan umur, seiring dengan kematangan akhlak, pertambahan amal, pergandaan kerja-kerja untuk Dakwah dan Tarbiyah.

Doaku untuk sahabat yang satu ini;
Semoga awak dapat menjadi seorang 
Bintu Solehah . Anak yang solehah
Fataatu Mutaadibah . Remaja yang berakhlak/ beradab
Zaujatul Mahbubah . Isteri yang disayangi
Ummu 'Aqilah . Ibu yang cerdik
Mujahidah Mukminah . Pejuang yang beriman
Syahidah fi Sabilillah . Syahid di jalan Allah
Tilmizah Mumtazah . Pelajar yang cemerlang
Tobibah Salimah . Doktor yang baik

*Amaran: Baca dengan penuh senyuman. Semua kata-kata ni, datang daripada sudut hati saya yang paling paling paling paling dalam. Sambil lagu Istikharah cinta dimainkan. *nanges* T.T *

'Ala kulli hal, bersyukur kerana Allah masih meminjamkan nyawa, masa, akal, nikmat dan segala sesuatu yang awak dan saya ada sekarang. Alhamdulillah. Terima kasih juga kepada ibu bapa yang berkorban dalam setiap peluh keringat membesarkan ibarat menatang minyak yang penuh, mendidik, membimbing dan sentiasa menjadi tunjuk ajar yang kepada awak dan saya. Jazakumullah khayr kathir atas semuanya. Semoga  ibu bapa awak dan saya ditempatkan disyurga Firdaus. Berbahagialah mereka di sana. Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, rahmatilah kedua ibu bapa kami sebagaimana mereka menyayangi kami sejak kecil. :')

Jazakillah khayr kathir Najibah kerana menjadi seorang sahabat yang sangat hebat. Mantap. Sepanjang dua tahun tujuh hari kita menjalinkan ukhuwaah, banyak kenangan, pengalaman, tunjuk ajar dan nasihat yang saya dapat belajar daripada awak walaupun sama ada awak sedar atau tidak. Banyak. Sangat banyak. Semoga awak sentiasa thabat di jalan dakwah yang sumpah panjang ini. Ya, saya tahu berkata-kata memang lagi senang tapi hakikatnya sangat payah. Tapi awak jangan risau, saya sentiasa berada di belakang awak walaupun kadang-kadang rasa macam tak. *nanges*

Awak tahu, sangat indah kan pertemuan ni! :') 
Kita sama-sama  dicampakkan di Taylors yang rata-rata manusia yang kurang faham tentang Islam. Tapi sebenarnya, kita juga masih mencari-cari maksud sebenar hidup. Tujuan hidup. Kemudian Allah tetapkan kita menjadi housemate dan yang paling indah dan manis, Allah tetapkan kita sama-sama untuk berada dalam satu Usrah. Di situ, bermula lah perjalanan kita, mendambakan cinta yang benar. Mencari maksud perjalanan yang bermakna. Menjalinkan kasih sayang. Memahami antara satu sama lain. Berkongsi pengalaman. Meminta  pandangan. Bekongsi air mata. Membimbing antara satu sama lain. Pergi ke majlis ilmu sama-sama. Sama-sama berkorban. Banyak. Sangat banyak. Tetapi saya tahu, masih banyak yang saya perlu belajar tentang diri awak. 

Jazakillah khayr kathir atas segalanya. Segalanya. Dan semuanya. Maaf juga ku pinta atas salah silap yang saya pernah buat sama ada sengaja atau tidak.Maaf jugak kalau saya tak dapat jadi kawan yang baik. Asif jiddan. Semoga ukhuwwah yang kita bina ini, tidak ternoktah di sini sahaja, semoga kita berkumpul kembali di syurga. Jannah. insyaAllah. Ameen.

Daripada Abu Hamzah Anas bin Malik r.a, pembantu Rasulullah SAW, Baginda bersabda:

Maksudnya: "Tidak beriman (secara sempurna) seseorang kamu hingga dia mencintai saudaranya sebagaimana dia mencintai dirinya sendiri"
[Riawayat al-Bukhari no.13, Muslim no.45 dan Ahmad no.18076]

.Uhibbuki fillah jiddan jiddan jiddan.
.Love you for the sake of Allah.
.Sayang awak sangat to the power of infinity.
p/s: 1. this is short and quick post. so, mungkin banyak kekurangan. asif jiddan.
2. Maaf, hadiah masih tergendala. Belum tahu hadiah yang paling sesuai untuk awak. insyaAllah akan diusahakan.
3. Rindu awak. Semoga awak sentiasa dalam penjagaanNya.

*lagu istikharah cinta dimainkan*
*nanges* 

:: kala Usrah bersulam cinta ::
Az-Zahraa'

No comments:

Post a Comment